sobota, 17 lipca 2010

Bon appetit! Julia Child


"- Co tak naprawdę lubisz robić najbardziej?
- Jeść.
- Aaa, w tym jesteś naprawdę dobra! Najlepsza!"



"Julie and Julia" to opowieść o życiowej pasji, o radości jaką można czerpać z podejmowania wyzwań, o tym jak ważne jest wsparcie i zrozumienie naszych bliskich kiedy staramy się zrealizować nasze marzenia.. O tym, że na pozór powszednie czynności mogą dać nam szczęście.

Gotowanie, serwowanie posiłków to taki mój sposób na okazanie miłości :)


Julia Child to amerykańska kucharka, autorka książek kucharskich i programów kulinarnych, które prowadziła z właściwym sobie urokiem osobistym. Spopularyzowała francuską kuchnię w Ameryce, kuchnię wykwintną, pieszczącą wszystkie zmysły. Kuchnię, w której każdy detal składa się na przyjemność jaką daje pichcenie i jedzenie. Naturalnie, dziecinnie proste ;)


Julie Powell to mieszkanka Nowego Jorku, która podjęła się przyrządzenia 524 przepisów Julii Child w 365 dni, a swoje kulinarne zmagania i ich efekt opisywała na blogu... My year of cooking dangerously.





Julia: