Składniki:
- 200g ryżu (biały mam, to daję biały)
- 2 ogromne śliwki
- 2 szklanki mleka
- cukier waniliowy
- 50g czekolady startej albo tyle 4 łyzki sosu czekoladowego
Przygotowanie:
Ugotować ryż w mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Po 15 miutach dodać pokrojone w cząstki śliwki i tak gotować aż i ryż i śliwki zmiękną. Na ostatnie 5 minut dodać czekoladę i mieszać aż do zdjęcia z gazu. Wyłozyć do miseczek i podawać.
Czas przygotowania: jakieś 30 min
Przygotowanie: banalne
Dostępność składników: prosta
a ja właśnie dlatego lubię tę szarugę - można się bezkarnie zamknąć w domu i piec... piec... piec... ;)
OdpowiedzUsuń:)))) ja właśnie chyba w związku z tym nawet ciasto upiekłam.
OdpowiedzUsuń