niedziela, 3 kwietnia 2011

Uciekający muffin. Korzenne muffiny.


Na kolację muffin.


Składniki: 12 sztuk
suche:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki razowej
- 4 łyżki cukru brązowego

- łyżka proszku do pieczenia
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka płaska imbiru
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- szczypta soli

mokre:
- jajo
- 0,5 szklanki rozpuszczonego i wystudzonego masła
- 1,5 szklanki mleka waniliowego - u mnie "Serduszko"
Przygotowanie:Przesianą mąkę i resztę suchych składników wymieszać. Mokre wymieszać w oddzielnej misce dokładnie. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać łyżką, niekoniecznie dokładnie. Przygotowane ciasto rozkładać po 2 łyżki do papierowych foremek. Piec 15-18 min w temp. 200st.

Czas: 20 min
Przygotowanie: proste
Dostępność składników: łatwa