czwartek, 15 kwietnia 2010

Dip Czosnkowy




Wszelkie sosy i dipy stanowią świetny dodatek do zakąsek na kameralnym party. Myślę, że w odpowiedniej formie sprawdzą się także na eleganckim bankiecie, serwowane z wytwornymi mięsami, koreczkami, czy faszerowanymi warzywami..
Przyrządzenie ich jest dziecinnie proste, nie wymaga nakładów czasu,
a danie okraszone aromatycznym sosem czy dipem będzie bardzo smaczne.
Dip idealny do sałatki Kebab.


Składniki:

- 3 duże ząbki czosnku
- 3 spore łyżki majonezu*
- 2 łyżki śmietany 12%
- łyżeczka musztardy (preferuję krem z gorczycy z miodem)
- sól do smaku

*ja używam Majonezu Kieleckiego

Przygotowanie:
Przeciśnięty przez praskę i posiekany czosnek wymieszać z postałymi składnikami - tyle.
Podawać z krakersami, paluszkami, paluchami piwnymi, koreczkami warzywnymi, serami, orzechami... etc.

Czas: 5 minut?
Przygotowanie: łatwa
Dostępność składników: prosta